Одежда всяка тука оставете

Най-добрите нудистки плажове по света и у нас

Възмутени граждани събират подписи срещу голотата край морето

Нудизмът е заболяване, което върлува по плажуващите и често придобива размери на епидемия, подобно на чумата по овцете това (хм...) лято. Заразата засяга предимно индивиди от женски пол в по-леката монокинна форма и се предава по визуален път. При здрави мъже обаче могат да се наблюдават странични ефекти -сърцебиене, ускорен пулс, изпотяване и пълна загуба на еректилна дисфункция.

В по-тежките случаи индивидът от мъжки пол може да получи удар - с плажна чанта или чадър по главата от страна на законната съпруга, ако визуализира прекалено обектите, засегнати от монокинна форма на болестта.

За да предпазим нашите читатели от това коварно сезонно заболяване, предлагаме списък на плажове, където се намират огнищата на зараза.

“Таити”, Сен Тропе, Франция

26-sen-trope-tahitiПлажовете на Сен Тропе са световноизвестни като люлката на нудизма. Там за първи път монокините се появяват още през 60-те години на миналия век. Плажът “Таити” е любимо място на знаменитости от света на киното и музиката. Той набира световна популярност с филма с Бриджит Бардо “И Бог създаде жената” (1956). Мястото е прочуто с декадентската си атмосфера и нудистките си круизи. Именно там се разиграва и прочутата сцена от комедията “Полицаят от Сен Тропе” (1964), в която Луи дьо Финес в ролята на инспектор Крюшо лови нудисти. Един от плюсовете на това място е, че можете да зърнете Ева Грийн по цици. А минусът? Можете да налетите и на голия Жерар Депардийо.

“Червеният плаж”, о. Крит, Гърция

26-crete-red-beachКакто повечето от вас се досещат, името на плажа идва от оттенъка на пясъка там. Ето обаче един по-малко известен факт. През 90-те тук на палатка всяко лято идва странен французин. Освен че плажува, той издълбава в мекия варовик лица на хора и фигури на животни. На местните им писнало и го изгонили, защото им се сторил извратеняк. Името на французина? Франсоа Оланд, бившият президент.

“Ада Бояна”, Черна гора

Ада Бояна всъщност е цял нудистки остров, на който можете да се озовете, ако платите входната такса от 5 евро. Островът има триъгълна форма и бреговете му от едната страна мие река, а от другата – Адриатическо море. Водата поддържа подходяща температура за къпане чак до ноември.

“Валалта”, Ровини, Хърватска

Този плаж всъщност е час от голям и изискан нудистки комплексен къмпинг, носител на много международни туристически награди. Плажът е дълъг близо 2 километра и предлага естествена сянка - нещо, което се среща рядко по света. Освен това има и басейн с аквабар и водна пързалка. Комплексът има собствена пивоварна. Без майтап, хърватите ги разбират тия работи дори по-добре от футбола.

Остров Миконос, Гърция

26-mykonosЗа нудистите Гърция предлага богат избор. Едно от най-популярните места е Paradise Beach. Внимавайте, защото на него освен нудисти можете да срещнете и изобилие от сексуални малцинства. Нерядко сравняват този плаж с Ибица в Испания – приличат си по природните дадености и по сравнително високите цени.

Литъл бийч, Мауи, Хавай

Известен като неофициален плаж без дрехи на хавайския остров Мауи, Литъл бийч е изолиран и заобиколен от високи храсти, стръмни вулканични скали и причудливи коренища. Въпреки че голото плажуване е незаконно в Хавай, на плажа от години не е стъпвал полицейски крак. Затова тук се стичат натуристи от цял свят, както и известният артист д-р Лежър, който рисува от натура на нудистките сборища повече от десетилетие.

 

ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ

„Атанасовска коса“ може да е рай за нудистите

Мария Кехайова,

ТРУД Бургас

26-delfinПлажът на Бургас “Атанасовска коса”, който си няма концесионер, може да стане рай за нудистите. Ивицата, дълга два километра, започва след култовото бистро “Адам и Ева” и стига до Солниците. Ако някой реши да я стопанисва, направи огради и глезотии за нудистите, тя сто на сто ще разцъфне. То и сега плажът там е уникален - изолиран и малко див, а в непосредствена близост до него са езерата с кал и луга.

“Евиният и Адамовият плаж в Бургас там са с традиции. Те и сега си съществуват, но не са обособени”, обясни пред “Труд” д- р Андрей Найденов, председател на Общинската комисия по водно спасяване и допълни: Те могат да бъдат официално легализирани, с огради, душове и всичко необходимо, за да се спазват моралните норми и желаещите да се пекат без бански, да се чувстват удобно”.

Години наред, Евиният плаж бе с дървена ограда, и макар тя да бе осеяна с дупки, през които мине се не мине , хващаха любопитен дядо или хлапак да гледа. Там се вихреше и търговия - полякини с огромни чанти идваха, а голите жени ги наобикаляха, за да си купят парфюм “Бич може” или крем Nivea. По-известните места за нудисти по Южното Черноморие са:

Маслен нос

Плажът е от натрошени миди, съвсем малък, но божествено красив. Достъпът за щастие е труден - или по вода, или по лош черен път, но си заслужава заради наистина чистата вода.

Синеморец

Зоната за нудисти е в края на северния плаж “Косата”, където е устието на река Велека. Тъй като районът е труднодостъпен, плажът е сравнително слабонаселен и доста посещаван от любители на голотата.

Делфин

Плаж “Делфин” се намира се между Ахтопол и Варвара, използва се предимно от заклети нудисти. Тук още витаят спомените от времето на соца, когато в къмпинга се събираха стотици младежи, хипарският купон бе безкраен, а на плажа дори и спасителите ходеха без бански.

Алепу

Още едно невероятно местенце за нуди в България. Намира се южно от Дюни. Посещаван е от нудисти предимно в началото и в края на сезона. През оживените летни месеци почти няма нудисти.

 

СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ

Секс и папараци - табу на плажа на Геро

Кръстина Маринова,

ТРУД,ВАРНА

26-gero-2Единственият официален нудистки плаж с бар по Черноморието стяга празнично парти, което традиционно се прави всеки първи уикенд на август, въпреки че 14 юли се смята за Международен ден на хората, които искат да трупат загар голи на море. Със сигурност купонът ще се вихри поне три дни с техно-и рокмузика. Дрескодът на партито е “Без бански”, който не важи само за спасителя на плажа и персонала на бара, докато са на работа. Но собственикът на заведението и наемател на нуди плажа Галин Герчев -Геро, председател на Българската натуристка федерация, е склонен да пуска и така наречените “текстилци”, както нарича той облечените летовници. Защото е против конфронтацията между едните и другите и затова смята, че е крайно време е да има Закон за нудизма.

Плажът, който държи Геро, е на спирка “Панорама” в най-северния край на Златни пясъци. На входа има строг фейс контрол, защото през годините са се промъквали съмнителни типове, вадят фотоапарати и правят снимки за порно сайтове. Всяка една дама тук се чувства по-защитена от където и да е било другаде, категоричен е домакинът. Също назад в годините араби дебнели като папараци, а някои от тях питали на каква цена вървят голите жени на плажа. Най-многобройни на нудисткия плаж са българите, някои от които идват всяко лято от 20 години насам и изкарват тук семейната си почивка. Пълно е с германци, руснаци, поляци , унгарци, а напоследък с ливанци, американци и туристи чак от Нова Зеландия. Идват и цели семейства от Турция, дори от Саудитска Арабия. Дивите плажове по Северното Черноморие привличат като магнит нудисти и голи летовници.

Балтата

26-valaltaТова е плажната ивица между Кранево и Албена. Идеален е за почивка, посещаван предимно от нудисти, макар че има и обикновени плажуващи.

Крапец

На един от най-дългите пясъчни плажове в България, на който отвъд оживените зони се срещат и нудисти. Трябва да се внимава, защото в морето често има силни течения.

Камен Бряг

Брегът е скалист и доста опасен, но пък свободата е пълна. На практика пясъчен плаж на самия Камен бряг няма, но това не е минус. Вълните се разбиват шумно в огромните скали. водата е кристално чиста - уникално, диво място на брега на Черно море.

Шкорпиловци

Най-безкрайната плажна ивица у нас. Пясъкът е перфектен и чист. Банските не са задължителен атрибут. Няма капанчета наоколо, нито много опънати палатки, което прави мястото наистина много чисто, особено в северния си край към Камчия.

Карадере

Карадере е традиционно хипарско място за почивка по морето ни. Проблемът е, че се пренасели, замърси от боклуци след заминаващите си. Пътят, особено след дъжд е твърде офроуд.

Иракли

Меката на хипарската почивка в България вече далеч не е това, което беше. От всички подобни места това е най-облагороденото с кръчмички, бунгала и места за зареждане с бира.

 

Контра

Полицаят от Сен Тропе командирован у нас

Le gendarme de Saint-TropezМнозина си спомнят класическата филмова комедия “Полицаят от Сен Тропе”. В главната роля бе гениалният Луи дьо Финес, а едно от основните му занимания бе да преследва нудистите, които се пекат без дрехи по френската Ривиера.

Нещо подобно може да се случи скоро и по българските плажове, защото граждани започнаха да се организират и да събират подписки срещу голото плажуване. Нели Тончева, председател на Инициативния комитет в Бургас, твърди, че излагането по монокини също крие опасности: “Жените стават сексуален обект. Тези, които искат да бъдат гледани, срещат групата хора, които обичат да ги гледат. Да, красиви са жените по монокини. Точно затова жените трябва да направят своя избор кое е по-важно - да нямат презрамки на раменете и да не разпалват сексуалните фантазии на хора с девиантно поведение...”, споделя още Тончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл